R U Still In 2 It?

image59


roligaste uppgifterna från Köpenhamns-slaget just nu;
uppgifter från motkraft.net eller mun till mun.

  • Ingen fackanställd kommer hjälpa till vid rivandet av Ungdomshuset, då facket står helt på husets sida av konflikten.
  • tidigare igår (fredag) ockuperades socialdemokraternas byggnad i köpenhamn av ungdomar , ett antal timmar och banderoller med texten "tar ni vårat hus tar vi erat" (fast på danska) hängdes ut genom förnstrena.
  • 20 piketer från sverige åkte över igår för att supporta den danska polisen.
  • klockan sju igår hade det hittills kostat danska staten 7,2 danska miljoner att ta tillbaka huset. och då hade inget städarbete börjat än..
  • "Egentligen skulle vi haft den här festen i Ungdomshuset, men de har de stängt, de styggingarna. Därför festar vi på gatan istället. Polisen var aldrig välkommen till Ungdomshuset och om de håller sig borta härifrån lär det inte bli några kravaller ikväll", ropade festarrangörerna genom högtalarna. Men polisen höll sig inte borta. När högtalarbilen förklarade att alla skulle gå vidare till Ungdomshuset trängde polisen fram direkt mot demonstrationen och konfrontationer uppstod snabbt. Utan att ge demonstrationen någon chans att skingra sig bombarderades sedan torget med tårgas tills alla demonstranter tvingades springa in på inre Norrebros smågator.
  • (...)uppgår nu antalet gripna till totalt mellan 500-600 personer. Danska tidningen Politiken uppger att 113 personer är anhållna, vilket har resulterat i platsbrist på stadens fängelser. Ordinarie fångar har flyttats till fängelser i andra delar av landet och gripna aktivister placeras två och två i enmansceller. Ytterligare ca 188 personer kommer under dagen att genomgå grundlovsförhör och anhållas om det anses existera bevis om brott. Danska TV2 uppger att ett 40-tal svenskar har avvisats vid gränsen sedan vräkningen påbörjades i torsdags.
  • det gjordes husransakan i malmös aktivitetshus igårkväll. efter ungefär tre timmar hävdes det. och man skyllde på att räddningstjänsten ville genomsöka byggnaden ur brandsäkerhetssynpunkt. detta krävde uppenbarligen tre snutbilar. och att de bröt upp bilar runt huset som tillhördefolk i huset.
det kommer inte dö ut. kampen fortsätter och upprepade gånger har pressmeddelanden om att det räcker med att polisen backar från huset för att slaget ska få ett slut. det är ett politiskt beslut, hur mycket kommunen än förnekar det.

svensk media skiter mer eller mindre i det, förmodligen för att inte uppmuntra någon. allting man kan läsa är mer eller mindre direkta citat från TT som mer eller mindre direkt citerar någon polismästare. följ det senaste på motkraft.net. det är inte opartiskt, men det är direktuppdaterat med info direkt från gatan.

Klagomål
Postat av: Lena Petersson

Jag har i alla fall hört om det på aktuellt eller rapport så de har bevakat saken.

2007-03-06 @ 23:39:30
URL: http://blogg.passagen.se/ladyblac

Berätta för mig, honung:

vad du heter:

vart jag mailar:

vart du bor:

vad du vill berätta:

rss button