carpe noctem

om du skyndar dig
kanske du hinner fånga natten
ibland känns gryningen
som att andas
vatten, när ljuset blandas
med den nya tiden
och striden
blir påtaglig men går nästan obemärkt förbi.

en klagosång

och den tröstlösa sanningen
om människornas överlevnad
kommer på en bitter andraplats,
strax efter kortsiktig trevnad
men besvikelsen blir större
på domedagen
när det visar sig att inte ens den
är särskilt storslagen
för högst sannolikt kommer det
en hel hop med domedagar
tills vi förstår vilken sanning det är vi jagar.

det var vad hon sa.


älskar, älskar inte

som om det spelade någon roll, hur hon ser
på dig och dina storslagna idéer
(vill du dräpa den långsinte).
men så länge du kan se att hon ler
mot dig eller någon annan
brinner du tillräckligt för att
rycka bladen från dina orkidéer
(älskar, älskar inte).

dior blowså. jävla. coola. från dior homme, endast släppta i femhundra exemplar av varje färg (fem färger).
jag hoppas sjukt mycket på kopior, eftersom det lär vara min enda chans..mummel..

via: http://www.fubiz.net/, fler bilder där också.
bild från: http://www.viewonfashion.com/

EDIT: woups, jag menade glasögonen, alltså. om det inte framgick..

ripoff/astronauter.

med jämna mellanrum är det ju bra att förnya sig lite, och jag bestämde när jag gjorde den förra layouten att nästa skulle bli vit och luftig. sedan har jag läst annika backströms blogg för ett tag och den är grymt bra men också en av de snyggaste jag sett, så jag bestämde mig för att bygga min utformning på den. lägg märke till att jag inte kopierat koder eller liknande, bara tittat och försökt likna. jag hycklar iallfall inte med det..

bortsett från det, veckans hype heter astronauter och är ett tvåmannaband som spelar sjukt charmiga långsamma popsånger. och med lite tur är de snart vänner till magnolia. det tror jag skulle vara fint.
iallfall, tankar ner och lyssnar gör du här.
det är gratis och fint.


EDIT: har bytt lite typsnitt och färg på begäran. det förändrade intrycket lite, iallfall. hoppas att det räcker:) förändringarna ärsparade men syns snart.

UNDER OMBYGGNAD/done

yes, jag börjar med kodandet nu, 04.53.

EDIT: 07.22, jag är klar för inatt. hoppas ni gillar den. och eeh.ha en bra dag:)

pa:nuu/layout

min danska kärlek pa:nuu har äntligen öppnat sin webshop, och det bästa är att koftan som jag velat ha sedan danmarks sämsta akt nic&jay hade den på sitt skivomslag i november men som inte syntes till när kollektionen presenterades finns! dock är frakten på 25€, vilket är ganska smärtsamt. men ändå. webbshopen hittar du här.

kvällens övriga planer är att baka semlor och bygga om utformningen på bloggen en smula. så med lite tur är det lite finare att titta på när du kommer tillbaka imorgon. hejsålänge.

lost keys and reflections


när man tappar sina nycklar i snöhavet
så kan man tvivla på att kravet
man har på sig själv
är rimligt i proportion till sin situation
eller om det är världens sämsta ekvation.
ibland är drömmen som att hitta sina nycklar i oslo
i den andra månaden efter att ha förlorat dem bara några timmar innan morgonrodnaden speglats i vintern hade gjort mig förlorad också.
men i den stora världen på det lilla planet, är det nästan alltid dags att gå och lägga sig, när hjärtat precis har vaknat till med yr blick och rufsigt hår. men inte kan du sova, när du bara måste se hur allting går, i slutet.

fågeln/jokern/ovanligt många frågor

franska Phoenix har släppt sin nya singel 1901 från den kommande plattan Wolfgang Amadeus Phoenix och den finns  att tanka ner helt gratis OCH legalt här. det gillar vi.

via: untzuntz och tram7.se

undrar vart alla andra hittar såna här nyhter samtidigt? jag vill fan upp ett snäpp i näringskedjan.

bortsett från det så fick ju Heath Ledger sin oscar postumt, vilket var ganska givet. vad jag förstått det så nomineras sällan döingar utan att de får något. så vad vill jag säga om det? inte mycket mer än:  ja, han VAR bra. men var han så bra?
jag tror inte jag reagerat om inte hans bortgång strax efter filmen gjorde varenda trettonåring som sett batmanfilmen till proffesionella filmrecensenter, av en händelse med samma åsikt. märkligt fenomen det där..


EDIT: nu har jag lyssnat på phoenix-låten, fett bra alltså, missa inte att tanka ner den!

the swedish model showcase/pictures
so, from the top;
förfestpose, umeå-crew, robert svensson (sköningar), far&son, efterfestpose.

allting från i torsdags, på förfest, på klubben fisk og vilt här i oslo där the swedish model hade en tillställning i samband med club:larm, och slutligen på efterfest.

LISTEN BITCH!- Kulturministern får gärna säga att NUG:s film handlar om skadegörelse. Men hon kan inte påstå att den inte är konst. Det låter bara obildat, säger Grant Watkins.


ja, Grant. tack.
hela artikeln här.bortsett från det, så SKA jag sluta tjata om det där nu. jag lovar. nästan.

nytt från maskinenPengar-ny singel från maskinen.
apropå att jag såg far&son igårkväll (frej och simon g). sjukt kort spelning men det var gratis, och kul folk. sedan efterfest hos julias kompis tina tillsammans med nåt random band som också spelat tidigare på kvällen och annat branschfolk. far&son hittade dock inte dit. och efter det en lång promenad hem genom oslo strax innan sex. idag, ingenting alls.

EDIT: efter lite letande i minnet och online så visade det sig att det bland annat var en av snubbarna bakom hybris som vi hängde med igårkväll. de hade en bra spotifyplaylist med deras akter också. den finns här.

som en hund-jag har aldrig börjat om såhär många gånger på en gång, sa hon.
och jag visste inte vad det innebar, kände jag, men det visste nog inte hon heller. ibland vet man ju inte vad saker innebär. även om man är en av få som vet vad som syftas på.
och hon frågade varför jag inte vill prata om det när jag sa att jag inte ens kan skriva om det för jag vet inte vart jag lagt mina ord. och jag sa att det var av samma anledning som jag inte kunde skriva. jag har förlagt orden, sa jag ju.
en stund senare ville jag berätta om hur jag ska hitta dem igen, hur jag ska leta på varje landsväg i landet, och kanske grannlandet, men då var det försent, för hon hade redan gått i förväg. och jag fick släntra efter. som en hund.

dagens lista


saker som hänt.
  • jobbintervju på deli de luca. hoppas på att det blir nåt. för det vore ju bra.
  • irritation över att bilder blir meckiga på facebook oavsett format och storlek.
  • gick och la mig tidigt igår, eftersom jag bara sov fyra timmar kvällen innan. ointressant bortsett från att jag inte lyckades skriva något då heller. jag tror det där stadiet precis innan jag somnar är mitt kreativa. kul.
  • imorgon (har inte hänt, men ändå) ska vi med lite tur på en del av by:larm. far&son spelar, och Parken mfl. spelar skivor. fett coolt. hade varit schysst att ha cash nog att gå på mer av by:larm, briliant tillställning.
  • skrev en lista..

jag hjärta aftonbladet

jag älskar sakliga inlägg i debatter.

Arne Höök vill bjuda konstfacks rektor hem till sig för att visa att klotter på hans garage inte är konst. Arne Höök är reporter på aftonbladet. och Arne Hööks artikel är publicerad under nyheter, inte krönikor. viktigt att notera. Arne Höök kan vara den mest osakliga idioten på aftonbladet, och det, mina damer och herrar, är fan inte dåligt. Arne Höök är numera på min lista..
här hittar du "artikeln".
 
men mest av allt älskar jag nog alla som veet vad konst är och inte är och som tycker att det är konstfacks rektors ansvar att se till att det inte dyker upp något som inte passar in i deras mall.  typ kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.  vilken jävla stjärna, alltså.

EDIT: det dök upp ganska bra respons till tidigare nämnda kulturminister här.

dödsdöden/allt jag vill är nog att lämna något efter mig.

när det skrivs om mitt liv
är jag rädd att det kommer att göras med tråkighetspenna
men om det händer, hoppas jag att det kommer finnas alternativ
så att eventuella läsare kan läsa något annat som kan få dem att känna
något de inte känt förut, gärna något obehagligt tilltalande
som jag hade velat göra det.
och när min väg mellan födesln och dödsdöden kommer på tal
vill jag att det ska finnas några storverk värda at nämna
och inte bara berättelser om hur en man gick bärsärk efter att ha gjort helt jävla fel val och med en manisk ambition om att krossa alla fasader och skal med hammare eller kanske yxa.

men kanske också en sådan berättelse.

för allt jag vill är nog att lämna något efter mig.

skrivkramp, pyssel, spectrial och yrkesval.

skitirriterande, ikväll kan jag inte skriva något överhuvudtaget. fast å andra sidan har jag producerat stört mycket, senaste tiden. trots varierande kvalité har jag ändå lyckats hålla en ganska konsekvent hastighet i skrivandet. vilket ju var lite mitt mål med nystarten."det är fan dags att skriva tills jag blir bra nu."

bortsett från det jag har meckat lite med spellistor idag. det kommer upp en ny spotify-playlist här snart. förmodligen en från sarah och en från znap också. det kan ju vara lite kul med variation. och alla verkar ju ha spotify nu, och då behöver man ju spellistor. jag har också skrivit ett kort inlägg på MCN-bloggen och en artikel som är mycket läsvärd och dessutom börjat bygga på ett litet projekt med Olle. det har potential. det kommer nog mer om det både här och på mcn-bloggen.

och imorgon börjar rättegången mot grundarna av thepiratebay.org. det lär bli en jäkla sketch, alltså. vill man följa den ordentligt så finns det ett otal sidor, men idg har listat sju (haha) stycken här. jag vet inte om jag kommer orka skriva något mer om det. man blir mest irriterad över hur osakliga människor kan vara och hur vinstintresset övervinner skaparglädjen. men jag vet vart jag står. sharing is caring.

och visst ja. jag har kollat rätt mycket på en serie om en restaurant och kommit på att jag kanske vill bli kock. vore inte det coolt?

topp 3-saker åsa sagt den här veckan

1."imorgon är typsikt en sån där dag man ska duscha på" (fredag)
2."åsa, sluta kittlas"(va?)
3."men ni har väl en sökkbokdatabas-grej så ni kan söka på alla era böcker?" (angående våra ~10 böcker)

kvällar som den här/det finns så mycket jag vill berätta för dig/det finns så mycket jag redan har berättat för dig del 3

om det fanns ord i imman på spegeln i badrummet så syns de inte längre.
men tanken på att de nog funnits där om jag varit där får ditt bröst att kännas trängre.
och du undrar om det bara var du eller om resten av lägenheten tänkte samma sak. och ibland saknar du mig fast du hatar hur jag altlid är så rak.
det finns några hemligheter du fortfarande har kvar. och du oroar dig inte, för även om du delar dem så är de i säkert förvar. det är nog bara en handfull saker om mig och om dig som den andra inte vet. men trots det.
så finns det så mycket jag vill berätta för dig.

kvällar som den här/det finns så mycket jag vill berätta för dig/det finns så mycket jag redan har berättat för dig del 2

det är kvällar som den här,
ensam i oslo och ensam med alla besvär
jag vill gå ut i gerillakrig
och göra min röst hörd med bara en blank blick och ett oputsat automatgevär.
och eventuellt lämna samvetet hemma.

kvällar som den här/det finns så mycket jag vill berätta för dig/det finns så mycket jag redan har berättat för dig del 1

det är kvällar som den här
ensam men med vänner, och allt vad det innebär
jag lägger märke till
att det finns så mycket jag vill
berätta för dig
trots att det finns så mycket jag redan har berättat för dig
man måste väl vara självdestruktiv på något sätt,
men jag har vett nog att ha ett annat sätt.
ett som också är fel, men lite mera rätt.

playlists and japanese fashionså, japanska märket Mackdaddy har släppt sin lookbook spring/summer 2009. och det är grymt. dock är deras sida/webbshop lite lurig att förstå sig på. men det är helt klart värt ett försök.
(via http://www.highsnobiety.com/)

i övrigt var min danska kärlek pa:nuu's vår/sommar kollektion en besvikelse. några spexiga grejer, men inte alls lika fantastiskt som tidigare och till skillnad från tidigare nämnda mackdaddy har de gått all in på färger och mjukisbyxor och släppt det lite subtila helt. hoppas att det ordnar upp sig, för jag älskar dem fortfarande.

när jag ändå håller på att sälja mig till modebloggs-satan så rekommenderar jag för er av hon-kön att kolla min andra danska kärlek,  Samsøe & Samsøe's webbshop,  de säljer ut gammalt nu.


bortsett från det så har det dykt upp två spexiga spotify-playlists, luger skickade ut en med deras aktuella artister för 2009, den finns att hämta här, och arvikafestivalens bokare tycker att ni ska lyssna på det här.

10 mars, alltså.


veckans hit
kid cudi, alltså. jäkla sköning.och nej, det här funkar inte, susnets besöksräknare ger mig sämre siffror en blogg.se's egna. vilket ger mig allvarlig ångest.  nu får den fara åt skogen, tills vidare. jag är ju ingen tålmodig man.

hagelbrakarkillen och vuxna grejer.

efter en hård dag av viktiga saker såsom bank-ärenden och grejer så är det skönt att ens favoritpojkband har laddat upp en ny melodi.
lyssna och njut, mina damer och herrar, klockrikes finest; http://www.myspace.com/shotgunlanguage

bortsett från det så vet jag inte riktigt hur det går med statistiken, blogg.se's egen är inte riktigt lika ledsam som den nya. men det kanske ordnar upp sig.

dagens skämt

är inte snöröjningen i oslo. utan en klassiker jag återupptäckte för ett tag sedan.


-A dyslectic man walks in to a bra..
jag ändrat små prylar på bloggen nu. fast mest saker som jag inte orkat ordna innan. fast jag har en besöksräknare också nu, längst ner till hörnet. lite mesigt nu i början dock, men jag har ju ingen självrespekt:)

våren kanske längtar efter dig också.


halvmetrar snö och en halvhjärtad snöröjning i februari månad
den 24e månaden av 24 övervunna i en tid vi äger i en värld bara lånad.
ibland vill man inget hellre än att täckas av frost som bilarna här utanför
men samtidigt vill man alltid vara där, med blodiga vapen, när hjältar dör.
det finns få saker man hellre vill än att axla en sotig mantel efter en fallen stjärna
och fortsätta kriget mot ens egen och illviljans hjärna.

och elden falnar, men överlever, i ovädret då och då
men det hjälper att tro att våren kanske längtar efter dig också.

veckans sköning

är den här snubben;

"Det skulle vara en rolig grej. Men för Jan Braunisch slutade nakenpromenaden på en bargata i Singapore i fängelse.
- De satte handbojor på mig och i häktet låste de fast mig vid ett järnrör i väggen, berättar han för Expressen. "

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1458508/jan-21-gick-naken-i-singapore-fangslades

a det är tråkigt, Jan.

försök att skriva i kommersiellt gångbar form 2

min flickvän har en kusin som jag hatar.
fast jag hatar henne nog inte på riktigt egentligen, utan mer som jag hatar Per Sinding-Larsen. för att han gör det där som jag skulle vilja göra, han kan allt om allt som jag vill göra och han har jävla SVT i ryggen och kan göra precis vad han vill.
kusinen bor i vilket fall som helst i centrala stockholm, hon har en mamma som har en hög position i ett av sveriges mest hypeade klädmärken, och alla hennes vänner är snygga, dyra och genomgående creddiga. hon är hur trevlig som helst också.ja, verkligen. och fem år yngre än mig.

jag tror att alla i närheten ser fram emot att hon ska växa upp och bli vad det nu är för fantastiskt hon kommer bli. för alla förutsättningar finns där, hell yeah.

men det driver mig till vansinne att fundera på vad jag skulle kunna åstadkommit med de förutsättningarna idag. skulle jag vara allt jag vill vara? jag är inte gammal rent tekniskt, inte alls. men HON kan få mig att känna mig gammal. hon och brudarna i norska top model, ja norska top model är bättre än alla andra. men också det driver mig vanvettig, eftersom de är sjutton år.

jag har liksom sedan länge kvar i huvudet att alla som lyckas med storartade saker, ÄR äldre än mig. för det har ju nästan alltid varit så, aaron carter, amy diamond och alla hollywood-kidsen som hamnade på rehab vid elva års ålder borträknade.

fotografen Christian Coinbergh började plåta vid trettioårs ålder och lyckades som så många andra bygga upp en karriär trots en sen start.
men trots det är jag oerhört irriterad över att inte ha råd med en kamera just nu. samtidigt som jag är lika irriterad av att låta sådana saker stoppa mig.

trots allt så vet jag någonstans att det förmodligen egentligen inte spelar någon roll, människor har lyckats med saker med sämre förutsättningar än medelklassfamilj och glesbyggd, så länge det finns ambitioner.

men trots allt så är det samma fråga jag alltid ställer mig i slutet.
har jag verkligen ambitionen?

(eller om inte; när kusinen blir något coolt, kommer jag kunna dra nytta av hennes framgångar?)

jag är ingen tålmodig man.

ett ofattbar längtan efter en färdig historia
trots en rådande givande färd
och det känns lite märkligt att se fram mot en memoria
när det sagts att det är vägen som är mödan värd.

boktrilogin jag läser har bara tjugo sidor kvar
och jag önskar att jag kunde ge någon känslan jag har
i hela sinnet när jag drar ut på det så länge jag kan
jag har läst tio sidor i taget många kvällar nu,
trots att jag inte är någon tålmodig man.
jag vill låta någon sakna något som fortfarande finns,
låta någon höra en barnprogramsmelodi som man tror att man glömt men egentligen minns.
det finns så mycket jag vill göra men hur mycket måste man förstöra för sig själv då?
för det ända som är svårare än att ge bort bitar av sig själv är att få.

men den urgamla drömmen om att skapa har inte blivit svagare
den dröms lika ofta även nuförtiden
även om jag då och då känner mig som en obegåvad femtiotals-bedragare
som fäster min egen uppmärksamhet någon annanstans medans mitt huvud bryter mot griftefriden
mina minnen borde få ha.

två år, noll jobb och ingen röd tråd.


julia och jag,
vi bor tillsammans och vi har jeans tillsammans,
för du har också smala ben
men jag har inga höfter, så jag tappar dem ibland,
och ganska jämt tappar molnen snö över den här stan.
det är trevligt när man är inomhus, men inte annars för de är inte så bra på att ploga här.
efter några veckor så vet man vad det är på teve från att man vaknar tills halv nio på kvällen, ungefär. det känns lite bra, men mest dåligt.
"don't quit your dayjob" hade varit passande om jag hade haft något, men det har jag ju såklart inte.
och jag hoppas att när jag får ett jobb ska jag ha råd med en röd tråd, också.

gårdagens roligaste

var kanske när folle sov och välte en gitarr i sitt huvud, men en annan rolig grej hittade jag http://folkungaskolan.blogg.se/ 's kommentatorsfält ang. skolan är vår;


Postat av:

magnus betn'er svarar inte på mail. jag hatar magnus betn'er. se nu till att adam kommer i år IGEN. det kan ni behöva.


Postat av: '''

shan the man tycker jag kan komma !!


Postat av:

dra dit thaiadam!!!

 
Postat av:

fixa bob hansson. puss


Postat av:

fixa bob hansson. puss


Postat av:

arvid du går inte ens kvar på folkunga. & vadfan ska thaiadam göra där? gick inte han ut för tusen år sen typ?


arvid, du måste vara mitt största fan. du är guld, grabben, guld.

truppgryck

och jag faller för grupptrycket och delar med mig av en spotify-playlist. ingen särskild genre, utan mest bra grejer på spotify. gammalt, nytt, party och lounge. saker du redan hört och förhoppningsvis något du missat. men det är kul att så många har upptäckt spotify nu. det är fett bra. fast fortfarande lite som ett itunesbibliotek man inte vet vad man har i. men om man inte har upptäckt spotify än så delar en snubbe ut invites lite då och då. och man borde upptäcka spotify. det är ju typ lika överhypeat som ben&jerrys, starbucks och glasvegas, liksom.

spdr playlist hämtas här.
invites hämtas här.


EDIT: okej, jag kollade på spellistan en gång till. det är mest indie.

jag fakking dansar

http://untzuntzbergen.blogspot.com/2009/02/untz-untz-vs-oslo.html
"stör mig inte, jag fakking dansar!"

ett fynd på nedre grönland
en bra kväll, lite oväntat. det hände inget i oslo, så man fick se till att det hände något i oslo. dock blev det ingen storartad förfest, men det var trevligt att någrakids dök upp. att klubben på Dattera Til Hagen var gratis, gjorde ju inte saken sämre.sedan levererade untz untz dj:s (untzuntzrecords.com)riktigt bra, och det är ju alltid trevligt att se/höra bra dj:s. de har förövrigt en blogg, fylld med det senaste och häftigaste..och så.

apropå dj:ande så är jag nu bokad till skolan är vår. hatrick i år, fett. jag är taggad.  funderar på om man skulle samla ihop ett litet entourage av glada clubkids att ha med sig. det kanske vore något. man kan ju säga till om det låter som en bra ide. puss.

RSS 2.0