new years eve.

har duschat. och nästan klätt på mig. on my way to hejdegården. this is gonna be great.

psst.

dagens låt, förresten;  Alphaville-Forever Young(unplugged)en kort sammanfattning av julen.och ja, ett gott nytt år kanske skulle vara lämpligare. men saksamma.

en kort sammanfattning av julen.


you'll find this and  a lot more @  spdrsj.bilddagboken.se

ang. att prata med julia.

jaaa. nää. jag pratar i telefon med julia. hon pratar jättemycket. just nu om sin släkt. det är lite roligt. hon kommer kanske bli jättearg för att jag skriver när hon pratar. men -hon fick en fransk elle går-det brukar inte göra något om jag säger mm, aa, ibland. för hon är smart nog att skita i om jag lyssnar. hon är så bra. hennes släkt hade pressat henne massa om balen. det gjorde min släkt härom dagen. hemskt roligt.

england kanske inte blir riktigt som jag tänkt heller. det verkar som att om man bara vill åka sex månader får man göra det i februari.annars får man åka i tio och göra det typ efter sommarlovet. så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. eftersom jag ville åka efter sommarlovet och stanna tills efter jul och sedan komma hem och snylta på axels lägenhet när han rycker in i lumpen.men äsch.

hej jullov.

jag kanske ska bli snäll nu. kanske. eller jo, okej.


 igår vad ju också en dag. like. åka bil. och åka bil. traska omkring i stan och hålla lite koll. åka lite till bil. åka till bestorp (!). och åka lite till bil.och titta på monsters inc. till tjugo över fyra. är det jullov så ska man ju fira. eller?

the best of josse-konversationen.

ang. att ha ett stormöte om hennes smeknamn Jojo;

dirtyshoes_@hotmail.com säger:

FY FAN!
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
LÄGG NER DET DÄR EMD STORMÖTET
spader adam. säger:
hahahahahaha...
spader adam. säger:
(L)
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
det funkar inte med fjäsk adam!
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
jag kan bli väldigt aggressiv det ska du veta.
spader adam. säger:
 du är så himla söööööt.

ang. nyår;

dirtyshoes_@hotmail.com säger:
vad ska du göra i nyår?
spader adam. säger:
planera stormötet
spader adam. säger:
nej, jag vet faktiskt inte riktigt.
spader adam. säger:
vad ska du hitta på?
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
om jag stöter på dig så är ju valet självklart!
spader adam. säger:
säger du att du stöter på mig?
spader adam. säger:
hahahaha..
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
ameh!
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
fan, fel ordval, elelr, jag fattar ju att du tolakr det på det sättet
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
om jag *möter
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
dig då
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
och jag an inte skriva vettigt för jag är så upprörd
spader adam. säger:
hahahaha. jag tror jag förstår. du vill att vi ska ses på nyår så du kan stöta på mig?
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
meh, jag vet itne hur du uttalar ordet..
spader adam. säger:
vilket ord?
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
stöta på
spader adam. säger:
haha..


ang. jojos syrra;

dirtyshoes_@hotmail.com säger:

men nu ska min jävla syrra ha datorn
dirtyshoes_@hotmail.com säger:
men hejdå!
spader adam. säger:
åh, hälsa syrran.
josefine säger:
nej det tänker jag verkligen inte göra.


ang jojos syrra igen, att döpa om stormötet;


josefine säger:

vi ska diskutera stormötes-ämnet
josefine säger:
!
spader adam. säger:
hahaha..
spader adam. säger:
"jojos syrramöte"
josefine säger:
men AAAAAAAAAAH! GÖR DU DET ÄR DU DÖD!
josefine säger:
det kan ju itne bli värre
josefine säger:
HEJ DÅ !josefine säger:
hoppas du förlåter dig inom en snar framtid!
spader adam. säger:
va?
josefine säger:
jag har problem, men det jag menar är att du ska säga förlåt till mig!
josefine säger:
inom en snar framtid, annars blir det ett stort problem för dig.
spader adam. säger:
hotar du mig, vännen?
josefine säger:
tolka det hur du vill. och kalla mig inte för vännen.
shit, du gör mig så himla glad. det är så himla roligt.

latest news.

jag har precis fått uppgifter om att Josefine "jojo" Dahlberg har en sminkhylla. inte bara det. för hon har just fått en barstol, så att hon slipper stå upp vid sminkhyllan. det är en så länge olkart i vilken utsträckning hon har speglar, men ryktet säger att det finns ett flertal.

puss.

(adam tipsar; http://blackhaze.blogg.se för söta bilder och sånt på jojo-fia-josefine Dahlberg)
tack också till elin för givade hjälp med min grävande journalistik.


för övrigt blev jag väldigt glad för flera sms på julafton. vissa var charmigare än andra. några kändes litet framtvingade, det var inte alls så jag menade. men jag uppskattade det iallfall, det gjorde jag verkligen. och nej, jag hade ekonomiska svårigheter att svara på några alls.

men det blev en god ju iallfall. det tycker jag allt. nu får vi se vad det blir av resten av lovet.

last message b.c.

last message b.c.

god jul då.

peppar

julkonsert och kravaller.


årets julkonsert gick bra. jag tappade bara bort mig en gång. tror jag.så sjukt sterotypt att jag inte kunde koncentrera mig bara på grund av ett leende. skit alltså. men jag tror inte det märktes så mycket. det känns som att allting är ganska över nu. tid att slappna av litet. fdet är bra. och jag är KÄR. han heter microKORG. och han är en synthesizer. världens finaste. jag ska ha honom.

microKORG


förresten. så måste jag publicera den här artikeln. för att visa mitt förakt för sveriges nyliberala media som väägrat bevaka händelserna alls. det handlar om ungdomshuset i köpenhamn. kravallerna har varit mycket större än EU-mötet i göteborg. men svensk media har ignorerat det, precis som salem-demonstrationerna. helt värdelöst. jag önskar att jag kunde få ut infon på bättre sätt, men om jag kan får de typ 30 människorna som läser min blogg frekvent att läsa så är jag nöjd.

så snälla, läs artikeln nedan.Ungdomshuset blir!

skrivet av AFA Skaraborg, 21:06 2006-12-18

Lördagen den 16 december åkte AFA-aktivister från hela Sverige till Köpenhamn för att deltaga och assistera våra danska kamrater på den utlysta stöddemonstrationen för det vräkningshotade Ungdomshuset på Jagtvej 69 i Norrebro. Polisen valde att ingripa och de våldsammaste kravallerna sedan 1993 utbröt. Sammandrabbningar med polisen ägde rum vid flera platser runt om i Norrebro. Barrikader byggdes och sattes i brand på flera olika platser. Banker och multinationella företag attackerades med full styrka och både poliser och demonstranter skadades.

Upprinnelsen
Ungdomshuset skänktes av Köpenhamns kommun 1982 till stadens ungdomar. Sedan dess har de som verkat och disponerat husets lokaler drivit huset som de själva velat. Huset har fungerat som ett vänsterpolitiskt kulturcentrum med otaliga antal aktiviteter. Bland annat arrangeras det konserter, caféverksamhet, politiska möten, seminarium och debatter.

1999 sålde dock Köpenhamns kommun huset till ”Fadershuset” vilken är en kristen högervriden sekt som leds av Ruth Evensen. Sekten har än så länge mest gjort sig kända genom sin egen friskola, Samuelskolan, vilken fick stängas ned av det danska Undervisningsministeriet efter att det visat sig att undervisningen var både verklighetsfrånvänd och saknade vetenskaplig förankring. Sekten verkar bland annat mot homosexuallitet och rätten till fri abort.

Ungdomshusets förhandlare har gjort allt som står i deras makt för komma fram till en politisk lösning på konflikten, men har hela tiden avvisats och ignorerats av de danska politikerna som för 25 år sedan gav ungdomarna huset.

Ungdomshuset - en barrikaderad zon
Ungdomshuset har under en längre tid förberett sig på ett eventuellt millitant försvar av huset om en politisk lösning inte går att genomföra. Flera utländska aktivister, däribland flertalet svenskar, har befunnit sig i huset mellan 13 – 17 december beredda på att polisen eventuellt skulle försöka storma och utrymma huset. Någon vräkningsoffensiv från polisen har i skrivande stund ännu inte ägt rum.

Demonstrationen - ”Ungdomshuset blir”
Samlingen för de organiserade skedde kl 15.00 i ungdomshuset och de sista detaljerna gicks igenom inför den tänkta demonstrationen som var utlyst kl 16.00. Demonstrationstågets större del bestod uteslutande av hårdföra black-block aktivister utrustade och förberedda på en eventuell konfrontation med polis. Demonstrationståget hann dock bara ställa upp och gå ett par hundra meter innan polisen valde att provocera fram det som kom att bli Danmarks värsta kravall sedan 1993. Polisen spärrade av gatorna runt demonstrationen med sina polisfordon. Demonstrationens ljudbil sade via högtalarsystemet till polisen att retirera för att undvika konfrontation. Polisen avböjde dock förslaget och närmade sig i stället demon från en sidogata i förhoppning om att demon skulle backa undan. Detta skedde naturligtvis inte och folk ifrån demonstrationen började med att kasta smällare, flaskor och färg för att försöka få bilarna att backa undan. Då polisen istället valde att närma sig demon än mer från sidogatan var det dags att statuera exempel. Bilarna på sidogatan attackerades massivt med gatsten, smällare av modell större, armeringsjärn samt handgripligen med hjälp av kofötter och järnrör. Rutorna sprejades över och de poliser som ställt upp bakom bilarna fick fly för att inte bli måltavlor för den alltmer aggressiva och målmedvetna massan. Den polisbuss som först valt att närma sig blev mycket hårt åtgången och när den började ge vika körde bilen framåt in i folkmassan. En man hamnar i kläm och blir överkörd på ett hänsynslöst sätt. Bilen fortsätter i panik framåt och svänger av mot höger mot de andra polisbussarna, bilen blir under färden fortsatt attackerad och lyckas även köra på en av de spanska ryttare som ställts ut på vägen. Bakhjulet för sig en rejäl törn men tar sig ändå därifrån för egen maskin. De andra polisbussarna flyttar sig och låter den demolerade bilen åka förbi. Demonstrationståget väljer att avvakta i förhoppning om att de polisbussar som spärrar av vår färdväg skall förflytta sig. Då detta inte sker attackeras bilarna med full styrka och tvingas till en reträtt. Poliserna svarar med tårgas. Sammandrabbningar fortsätter åt alla håll, det största trycket ligger dock framåt där poliser och deras tillhörande bilar får stora problem. Poliserna trycker på med bussarna mot den tårgasade massan. Flera slår tillbaka mot bussarna med sten, färgbomber och rejäla smällare. En kaotisk situation uppstår och en stor del av demon kommer in i en port där de kommer ut på andra sidan. De som inte hinner klara av att bryta sig ut genom polisernas avspärrningar blir gripna och senare även anhållna. De grupper som lyckas ta sig ut på de närliggande gatorna växer sig snabbt större och bygger mängder av barrikader för att försvåra framkomligheten för polisenheterna som i nuläget tappat kontrollen fullständigt. Flera av barrikaderna sätts i brand och multinationella företag och banker blir fullkomligt demolerade. Flera barrikader upprättas på strategiskt väl valda platser, bland annat runt ungdomshuset där de även håller polisen på avstånd. Stenkastning mot polis sker runt om i hela Norrebro.

Nedtrappning
Vid 20.00 ebbar de sista gatustriderna ut och aktivisterna drar sig tillbaka. Kvällen är relativt lugn och den tänkta festen på ungdomshuset påbörjas samtidigt som ett gigantiskt solidaritetsarbete upprättas då omkring 300 personer är gripna. De flesta är nu släppta, men många svenskar och tillresta från andra länder sitter fortfarande anhållna.

Solidaritet med våra skadade och fängslade kamrater!

http://antifa.se/index.php?sida=1&id=136

oj.

det blev väldigt mycket på en gång. men det gör förhoppningsvis inte så mycket. jag kände bara att lucia aldrig riktigt firades här på bloggen. och så hittade jag en visa. som jag tänkte kunde passa sig, såhär lite i efterskott. upphovsmännen sägs vara en grupp av Uppsalas Autonoma rörelse och den här visan sjöngs tydligen en gång vid ett luciatåg för MUF Uppsala.mycket nöje.

Staffan Proletär

Staffan var en proletär vi tackom nu så gärna han grep tag i sin mors gevär allt för den röda stjärna ingen höger är vår vän stjärnorna på himmelen de blänka

Bästa idén nu på lut vi tackom nu så gärna borgarsvinen ska rökas ut allt för den röda stjärna ingen höger är vår vän stjärnorna på himmelen de blänka

Klass mot klass nu striden stå vi tackom nu så gärna molotovs i decembernatt blå allt för den röda stjärna ingen höger är vår vän stjärnorna på himmelen de blänka


för fler sånger och en utförligare berättelse; http://motkraft.net/index.php?view=news&id=2475

for christmas.

vingar

final.

that's final.
nu går mimargrejen i graven. tack för allt stöd.


här kommer den efterlängtade texten till visan som framfördes av sp3i på årets klasskamp, folkungaskolan.försnacket finns inte nedtecknat och jag hoppas att ni klarar er utan det.
melodin följer (ungefär) Cornelis Vreeswijk's visa Hönan Agda.
 mycket nöje.

visan om etik och moral.

det finns några här i huset
som sägs svaga just för ruset
ett urinprov fick dem fast,
det tyckte de var jävligt kasst.
men det var nog nu om droger,
nu har vi några andra fråger'
vi har funderat just på detta, så snälla vill ni berätta?

VI har funderat på eran look,
hur kan nån av er få f**k
vad är grejen med svarta kläder
och tygskor i alla väder
ni tror inte på religion, alltin handar ju om tur.
ni tycker ju visst mindre om männskor än om djur.

(solo)

..och vad är grejen med att äta grönt,
att döda djur är ju så skönt(?)
men ni gillar visst att slåss,
vi tycker mer om att tvätta oss.
jag vet inte om ni vet,
men det handlar inte om esteeet.


(och här infogas valfri slutkläm, tex; jag är hellre ett ruttet lik än går etik. eller jag dansar hellre vals med eriiik än går etik. eller jag shotar hellre arsenik än går etik.lite konstnärlig frihet krävs det)


visst ja. det finns en liten flicka. hon ser ut lite som en grönsak. men ibland är hon så snäll. och det gör mig faktiskt glad.

kortfattat.

klasskampen är genomförd. det var roligt. faktiskt.
jag är väldigt trött. och jag tror att mina gamla stressymptom fått en ny vän, hej migrän.

jag skulle faktiskt uppdatera här igår, men det blev inte mycket av det när hela blogg.se låg nere.
hursomhelst, det har frågats efter texten till visan vi framförde på klasskampen, och jag kommer publicera den här, så fort jag kommer hem och kan hitta kladden.så då vet ni.

mimarhelvete imorgen. skylten öppnar sex, inte sju som det står på affischerna. men vi kommer förmodligen inte gå på förens runt sju någon gång. det blir intressant. eller nåt. haha.

och stormötet imorrn kommer förhoppningsvis bli faboulus. vi har värsta programmet på gång, och jag har stora planer.

pussochkram.


gasspisar*

du kan ju önska att du berör.
men du kommer aldrig, aldrig att se ett bevis.förens dina vänner dör.
förens jag har huvudet i min spis.
helt i onödan, för vi bor i fel land, ja vi bor i helt fel land.
jag ville bo någonstans där husen och inte sanningen var byggda av sand och där jag slapp sätta mig själv i brand och i ett land där du kunde hålla min hand.
och i ett land där de har gasspisar.

carmen gör mig nervös.

jag måste erkänna att det börjar bli lite stressat inför måndagen. shit, alltså.
men jag lyckades iallfall skriva klart den sämsta uppsatsen jag skrivit inatt. det var ju bra. eller?

och det här är inte heller riktigt på allvar. snarare ett skämt som gått aldeles för långt. hursomhelst;

och det här är inte heller riktigt på allvar. snarare ett skämt som gått aldeles för långt. hursomhelst;

det är inte riktigt på allvar. men jag tror det blir kul.

79076-39

snödrömmar.

tenka sa; one man's terrorist is another man's freedom fighter.

och det var ju faktiskt riktigt snällt sagt.jag saknar julförväntan och snödrömmar
jag hade som barn. allting av det gamla maldes ner i någon slags pubertetskvarn.

vem blev jag när jag flytt från slätten?

vad hände när jag tvingades att själv börja gå ner med tvätten..?
allting som finns kvar av adventskänslor ligger i minnena
av ens barndoms otacksamhet och ens uppväxts otacksamhet och ens nutida jags otacksamhet
och en , utan respekt för minnenas värde,
oaktsamhet.
som borde straffas, odiskret med stora bål
innan vi utbringar en sista stunds skål
för min egen självdiciplins d ö d
och jag gör inte en min. när lucifer förtär min kropp,  deras bröd, ett sista hopp.
mot hopplöshet..

hopplös är friheten.
fri är hopplösheten.
I can love.

en litet lurig helg.
den försvann någonstans i ljungsbro. no need for going home.

hursomhelst. vi har en idé. den går ut på att varje gång någon säger något dumt. eller alltså. något som ska vara roligt men inte är det. eller något billigt. eller husomhelst, varje gång det händer ska man slå personen på käften. rent reflesmässigt.

ex.
person ett; det var en gång två tomater...
person två; BANG!

detta boorde i längden leda till att man slapp lyssna på tråkiga saker, då folk skulle tänka efter.
eller inte. hursomhelst så skulle vi ha anledning att prygla varandra hänsynslöst lite då och då, och det skulle ju lösa många knutar.as long as something ever happends I'll be satisfied. I can love every moment of fucked-upness as long as it's an event.

RSS 2.0