misslyckeland.
just nu är det blåsigt.
men det har ingenting med danmarks väder att göra.
vem kunde tro att jag skulle förstöra
så mycket av misstag?
omedvetet tilltag.
enerverande, men förutsägbart bakslag.
som ett landslag
i medvetenhet.
från misslyckeland.

jag vet inte om jag just tappat en hand.
inte min egen, dock.
inte min egen på det viset iallfall.

men det känns som jag har satt mina kläder i brand.
jag vill inte att du. eller jag. ska bli besviken.

jag vill inte att någon ska behöva stänga butiken.

men nu är vi i olika länder.
och vi får se vad som händer.

jag har också på mig en röd tröja idag.

för jag tycker också om att inbilla mig att jag gör något bra. när jag inte behöver anstränga mig så mycket.


men vafan, varför i helvete skulle burmas regim bry sig om svennars tröjor?

samma regim har styrt i arton år utan att något nordiskt land gjort något större väsen.

det är ju så jävla uppenbart att ingen vet vart fan burma ligger och bara vill lura sitt samvete, lite till.


idag låter jag bli att tvätta för att ha något att göra imorrn.

:D

en ursäkt, en norgehistoria etc.

det här inlägget blev censurerat 17 mars 2008 pågrund av att jag uttryckte mig osmidigt.


bildagboksbesökare;
jag vet att det var ett billigt sätt att locka hit er på. dock tycker jag det är skojigt att ingen klagar, då de inte vågar erkänna att de tittade in här för nakenbilder. det kanske kommer sådana en annan gång. puss.


idag har jag jobbat på parasollen. knarkarcaféet. jag pratade med en fd alkoholist. han hade jobbat med öresundsbron och i trollhättan. kul. i övrigt tillförde jag inte så mycket idag. men det var en kort tjej som jobbade där idag och det är ju alltid skojigt.

när jag slutade på parasollen tog jag på mig mina för stora solglasögon och min lite för tighta skinnjacka och gick till café laden för att visa minikonfirmanderna runt. de var inte där. överraskning. ingen är där de ska vara i det här landet.
-de var i domkyrkan.
idag var det (red.) som var präst på deras minigudstjänst. sedan presenterade han mig.
när jag var med på hans konfirmandundervisning med två olika grupper presenterade han mig båda gångerna ungefär "han arbetar blablabla, man kan inte tro att han är från sverige, men det är han." två dagar irad, nästan ordagrant.
idag tyckte (red.) att det skulle vara skojigt med en gissningslek med nioåringarna. "var tror ni den här killen kommer ifrån" frågar (red.) . fem ungar gissar på israel, en på betlehem och en på afrika.

sedan började de nästan gråta när jag sa att jag var från sverige och förstörde deras världsbild, så (red.) tvingade mig att berätta om mitt påbrå för att de skulle bli glada igen.

märkliga människor; som en man sa en gång.


i övrigt har (fuck)UPS äntligen lyckats leverera min datorryggsäck, jag har varit på banken, så mitt konto ska funka, jag har köpt chips och cola för mina sista pengar och att skaffa bredband i det här landet är ganska billigt förutsatt att man har kabeltv som är dyrt. sverige har sparkat ut mig ur folkbokföringen för att jag var otrogen med danska folkbokföringen . tjuton.

min kärlek har blivit en norgehistoria också.bittert.

jo, hej.

resedagboken;

jag är tillbaka hemma.
det har jag varit sedan i fredags, men julia har varit här och mitt internet har inte fungerat, så jag har inte hunnit skriva så mycket.

kursen var okej. typ likadan som de andra. men den var okej. jag hängde med tyskar och en österikiska som heter Verena. hon var trevlig och lyssnade på hives, moneybrother, ceasars etc. jag hängde med en tysk graffitti-snubbe också. han lyssnade på looptroop i sin bil.

visst ja, kursen ägde rum på en gymnastikfolkhögskola. skrev jag det i förra inlägget? saksamma. så där fanns studsmattor och JÄÄTTELIKA skumgropar. askul. min rygg är fortfarande lite död. men jag överlever nog.

jag har varit i hc andersens hus också. det var ganska tråkigt. har aldrig varit mycket för museeum. dock var det facinerade att se guiden stå och smeka träskulpturen föreställande hans christian i naturlig storlek. det var en OTROLIG erotisk stämning i rummet. sedan fortsatte det vara tråkigt.

kan tänkas att jag borde skriva något om vad vi gjorde på kursen, men jag orkar inte, det hände inte så mycket intressant.

julia har varit här. vi har druckit vin och ätit wok.och jag har visat henne runt. lite grann. det har varit jättetrevligt med sällskap.

annars så har min diskbänk läckt. vilket är jätteskojigt om man har heltäckningsmatta.

jag har fått en tv ikväll. utan fjärrkontroll. eller antennkabel. men det ordar sig nog. det är kul att man får allt man ber om.jag fick ett tvättställ igår. och julia har köpt ett diskställ också.fedt.

SIRI! jag ska skriva ett brev till dig. men jag har..inget att skylla på. men jag ska. vad är det för sätt att kommentera utan att lämna någon mejl eller någontin?:P jag hoppas att du rssat mig. så du läser mig nu. jag blev jätteglad att höra ifrån dig. så du vet.

uppehåll.

befinner mig før nærvarande i en dansk håla, på en gymnastikfolkhøgskola på  kurs. I'll be back by friday. tills dess tænker jag på engelska. det ærlite besværligt men helt okej.

love

ont skall med ont fördrivas. pt.3http://aktiong13.dki en dansk småstad.

en kylig morgon
frågade mig om ärlighet.
jag svarade med en stickad tröja, refuserade mig själv
och hoppades på en framtida härlighet.

flugstöld.

Det flög just in en fluga i mitt rum.
den surrade några varv och sedan flög den ut igen.

och jag kom på mig själv med att tänka
"-fan, stal han nåt?"


och detta, mina vänner skyller jag på...just det; min far! allt jag kan om paranoia har jag lärt mig av pappa.mitt nätverk är tillbaka, vilket är skönt.

det har inte hänt jättemycket, jag kollade på fotbollen på en pub. det var trevligt, och jag fick faktiskt inte stryk. tacka gud för att det blev 0-0? Idag har jag skickat reseräkningar och fixat ett danskt bank-konto.

jag säger till banktanten att jag inte pratar så bra danska. hon säger att det inte är någon fara och frågar hur länge jag varit i landet. jag säger två veckor och hon ser chockad ut. tills jag säger att jag är svensk...


nätverksproblematik.

igårnatt upphörde plötsligt det trådlösa nätverket jag tattade på att existera. vilket var lite irriterande.
så just för nu sitter jag utanför det söndagsstängda biblioteket och använder deras wlan. dock kan jag bara sitta en timme innan jag måste gå hem och ladda batteriet. jag kanska skulle bryta upp ett elskåp? jaja, tills jag fixat nätverk till mitt hem, så kommer det nog bli glesa uppdateringar.

pusshej

inköpslista och lokalkändis.

resedagboken;

idag skulle jag köpa;

 • mozarella
 • haloumi
 • ägg
 • kyckling
 • quorn
jag köpte;
 • mozarella
 • haloumi
 • micropizza
 • pankakspulver(blandas med mjölk och steks)
 • chips
 • popcorn
 • etc.
till saken hör att jag varken har micro eller vanlig ugn. eller mjölk. men det är ju lugnt..man kanske kan blanda pankaksmixen med cola iställe? tips mottages gärna och tacksamt.

i övrigt har jag varit på café parasollen idag för första gången. det är ett café för missbrukare, handikappade eller bara allmänt missanpassade människor. där passade jag in bra. nejmen..jag diskade. mest. och lärde mig rulla bestick. det var skojigt. jag pratade med en kille med social ångest också. han var trevlig. och glad, för han fick sjukpension. grattis till honom.

kirsten skickade in en pressrelease till tidningen i förrgår. idag var jag lokalkändis. kul. så idag har jag tyckt att folk tittat på mig vart jag än går. det har förmodligen mer att göra med mina ENORMA hörlurar och ENORMA solglasögon att göra än att de känner igen mig. men ändå. spexigt. slut på meddelandet.


man blir äldre

igår meckade jag om calles blogg. calleisyourfriend.blogg.se

han blev inte toknöjd, men det är ju calle..han gick inte med på att sätta in femhundra spänn på mitt konto innan midnatt, heller. jävla besvärlig kille. hursomhelst, om någon har en blogg de vill mecka om så kan jag stå till tjänst, börjar få lite kläm på kodmodulerna nu.
jag kan berätta att det blåser i danmark.
och att jag har rester i kylen med en krydda som är alldeles för stark.
det känns som att man mest ler större delen av året.
ler och rufsar varandra i håret.
men nu, lite senare ler man mer sällan
för jag tror man blir äldre framförallt mellan
sommaren
och vintern.

man kan inte riktigt bestämma sig för när
man ska ta på sig sin höstjacka
och man vet inte riktigt vart hän årstiden bär
och man vet inte riktigt vem man ska tacka
för att man fått leva vintern, våren och sommaren
i år igen.
men man kanske inte ska gå i fällan
och bli för tacksam
för jag tror man blir äldre, framför allt mellan
sommaren
och vintern.

redogörelse:resedagboken.se-spadersju
frekventa uppdateringar av text och bilder.
säg till om du vill prenumerera på inläggen.


spaderju.blogg.se
samma text som resedagboken+tillägg
ev. bilder

bilddagboken.se-spdrsj
frekvent uppdatering av bilder.
mer än på resedagboken.
dock bara för medlemmar.


1:e / 2:e september i Haderslev. det regnar nu.

resedagboken:

hittills.

Igår visade Nils, Kirstens son mig runt i haderslev. det var lite större än jag trodde. Det är bra. Han visade mig...butiker av olika slag..inneställena, etc. Han var trevlig. Tidigare samma dag lyckades jag faktiskt hitta Netto (med hjälp av internet). Där köpte jag wokgrönsaker, tofu och smör. Diskmedel också.

Laga aldrig tofu. Det är världens sämsta grej. Helt omöjligt att steka. Dessutom har jag bara en rostfri kastrull-panna. Helt värdelös.
Jag behöver en stekpanna.

Senare på kvällen tankade jag ner skype, så nu kan man skype:a mig om man vill. Dock satte jag in mic-kontakten i usbporten på datorn varpå den tvärdog och jag fick en hjärtattack. Men den gick igång igen. och sedan skypeade jag med Julia större delen av kvällen. Vi slutade strax efter tolv, sedan forstatte jag spela http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/bowmaster-prelude.htm till halv fem på morgonen. Det tar aldrig slut.

Jag spelade samma spel en timme i morse också. Sedan gick jag och köpte cola på macken, lagade tortellini com jag hällde ut hälften av i vasken.
Jag behöver ett durkslag också.

Det här med matlagandet funkar inte riktigt än.


Jag har kommit fram till att mitt badrum förmodligen känns så äckligt mest för att det är lite smutsigt och kallt. SÅ jag drog upp elementet idag. för att se om det blir bättre. Jag kanske tillochmed kommer städa där någon dag..

Idag har jag som sagt inte gjort något vettigt. Men imorrn händer det massa grejer. Så jag återkommer..

(grattis igen, julia)gatorna är mindre här, men det är helt okej.
jag vill ha dina känslor i kurvert,
men jag har inte fått någon brevlåda än.
så det skulle väl vara dumt att förvänta sig.
det är fortfarande lite ensamt här,
men jag antar att det går över.

det kanske dröjer ett tag,
men det löser sig nog,
för jag
kommer fortfarande ihåg hur du såg ut när du log.
senast.
och det är nog allt jag behöver.

trots att det är så långt till din famn
när jag är många mil söder om köpenhamn.
grattis, darling.


RSS 2.0