bävej.

nej, det blev inget england för adam. för få platser etc. lite suspekt, oväntat, faktiskt.Hursomhelst så letas det just nu plats åt mig i Danmark. Det kan nog bli bra. Kollar lite på Ky-utbildningar parallellt. Skulle ju vara kul att ha nånting att göra efter studenten. jaja.

och vi var tvugna att ställa in stormötet då aulan överbokats av mellanstadiet. hygglo. med andra ord; jag var i skolan från nio till fyra och allt jag fick gjort var..nae.

Sceniska Musikprojektet @ Sagateatern.

jl

åtta föreställningar på en vecka. helt fantastiskt. mycket mer en eld, men jag är så långsam med att redigera bilder.

det finns två bilder från Happy Club Del II på spdrsj.bilddagboken.se nu också.

c'est printemps!

fan-fucking-tastic!men skärp dig!

vårtider.

insikt och uttalande;
jag ska försöka börja blogga igen. det har blivit lite dåligt på sistone.hursomhelst, jag fann en skrämmande tanke idag.det handlade om att alla människor är onda, det ligger i vår instinkt. om någon skadar än, vill man skada den som skadar. om man åker förbi en bilolycka tittar man intresserat och blir besviken om man inte ser något blod.
jag ska tugga på den tanken ett tag.

äsch, jag skyller allting på tristessen och likgiltigheten hos vår värld. blir människan tillräckligt uttråkad är all förändring bra förändring, man kan be om en mindre katastrof, så man kan tillföra något, på något sätt berättiga sin existens.om det hände något hemskt, då skulle jag få chansen att visa vad jag kan. när det känns så tror jag det måste hända något snart. inte något hemskt, men något som kan säga något. som kan berättiga ens existens lite grann.

jag har inget att säga om det första argumentet..du är vinden
jag vet att du är rädd
men tiden kommer
sök den, finn den.

.de sopar bort gruset nu.
och du är vinden.

en kort sammanfattning av de senaste tre veckorna.

okej. från början.


sceniska gick kanon, det var en fantastisk vecka med helt sjuka insatser från alla inblandade. det gav mig enormt mycket att dels öppna åtta föreställningar brinnandes i försök att gestalta begynnelsen och dels agera läkare och försöka utveckla mina tre roller så mycket som möjligt på den begränsade tiden. det var en satans upplevelse, helt enkelt. dock missade jag första efterfesten då jag åkte till uppsala. jag kommer tillbaka till uppsala lite längre ner. det ska bli underbart att träffa alla imorrn och titta på dvd:n på en ordentlig efterfest hos elin.

fan, jag glömde happy club. det skedde innan sceniska och var också fett kul. det gick bra, det kom 130 pers. kanon. nu ska vi slå det nästa gång, får se om det blir fler efter det. personligen börjar jag bli ganska trött.  anyhow.

uppsala. vi  åkte till uppsala. för min volontärintervju. den gick bra, det var en trevlig brittisk kvinna som intervjuade mig. det verkade schysst. det komme dock dröja innan jag vet om jag kommer iväg, många steg kvar. samarbetsorganisationen ska godkänna mig, eu ska godkänna mig, jag ska passa till något projekt, något projekt ska passa mig, sedan ska jag och proejketet godkänna varandra, sedan är det kanske klart. så vänta er inget slutgiltigt besked än på ett tag:P axel fick tusen spänn i böter i uppsala också han tänker inte köra där mer.

svenska kyrkans ungas årsmöte.
var en upplevelse. det är en underlig organisation. haha. jaja, jag sitter i styrelsen ett år till. så är det med det.


ooooch. slutligen, 20 mars, skolan är vår-arrangemanget. det gick så jävla bra. långt över förväntan, det kom jättemycket människor, jag väntar på att få en siffra. hursomhelst, allting funkade, stämningen var på topp hela kvällen och folk försvann egentligen inte ordenligt förren efter mellanstadie discot. vi lyckades med andra ord underhålla runt trehundra pers mellan fyra och två. det är så jääävla bra. så sjukt bra jobbat av alla funktionärer. lovely. nu har jag sammanfattat klart.

bilder kommer komma upp från typ alla rubriker på min bilddagbok. nån gång. när jag orkar. christ.

det allra senaste.

jag hinner inteeeeeee.

jag var roligare när jag var ung.


det var bättre förr;
sa jag, och blev klämd i en dörr.
det var nog dörren mot en nutid
jag alltid ville leva med.
det är alltid svårt med tunga besked
och min huvudvärk var tung.
jag var roligare när jag var ung.

det senaste.


spadersju.blogg.se -passiv terrorist har aldrig legat så nere som just för nu. jag har helt enkelt haft aldeles för mycket att göra och tänka på. det som hänt hittills var PA-konserten. det gick bra. Happy Club igår, gick bra. det kommer upp bilder framåt.  jag har sökt volontäråret också, som sagt. jag hoppas på england, men hamnar ev. i danmark. saksamma. det är intervju på lördag nästa vecka. samtidigt som årsmötet i linköpings distrikt, svenska kyrkans unga. och hela kommande veckan kommer jag hålla till på sagateatern och svinga. onsdag och torsdag kan man se mig.och alla andra som läser sceniskt musikprojekt.haha.  och tisdag veckan efter så leder vi Skolan Är Vår-arrangemanget på folkunga. ett dygn av arbete. som jag inte hinner planera den här veckan för jag har så mycket att göra. jippie. och jag har inte hunnit plugga på två veckor på grund av sjukdom. fan-fucking-tastic.

hursomhelst, det där var en kort sammanfattning av de närmaste veckorna. jag vet inte om bloggen kommer överleva. eller dö. jag har funderat på det. läsarantalet halverades ju när jag fick flickvän..haha. precis som eriks msn-kontakter. vi får se. jag ska göra vad jag kan.

69

      

                        KÖPENHAMN

Dagliga aktiviteter i protest mot vräkningen av Ungdomshuset och rivningen av Jagtvej 69

Måndag 5 och tisdag 6 mars
Larmdemonstrationer utanför Västra Fängelset:
Kulturen ska inte sitta bakom galler - befria de politiska fångarna
Måndag 5 mars klockan 17.00
Tisdag 6 mars klockan 20.00
Ta med musik och saker att föra oljud med.

Torsdag 8 mars
Demonstration
Kl 18.00.
Samling: Info kommer senare.

8 mars-manifestation framför Ungdomshuset
Musik och tal.
Kl 17.00-19.00.
Internationella kvinnodagen instiftades 1910 för att synliggöra kampen för kvinnornas rättigheter. Kampdagen beslutades på Folkets hus på Jagtvej 69 - nu Ungdomshuset.
Se mer info på: Jagtvej69.dk

Lördag 10 mars
Demonstration
Stor och ickekonfrontativ folklig demonstration.
Kl 15.00 från Rådhusplatsen.
Ungdomshusets aktiviteter ute på gatan. Tal och musik.
Arrangörer: Före detta ungdomshusaktivister, från den tiden vi hade ett hus.

Torsdag 15 mars
Demonstration
Samling Blågårds plads 17.00

http://ungdomshuset.dk

STOCKHOLM

Lördag 10 mars
Demonstration
Klockan 14.00.


http://motkraft.net/


R U Still In 2 It?

image59


roligaste uppgifterna från Köpenhamns-slaget just nu;
uppgifter från motkraft.net eller mun till mun.

  • Ingen fackanställd kommer hjälpa till vid rivandet av Ungdomshuset, då facket står helt på husets sida av konflikten.
  • tidigare igår (fredag) ockuperades socialdemokraternas byggnad i köpenhamn av ungdomar , ett antal timmar och banderoller med texten "tar ni vårat hus tar vi erat" (fast på danska) hängdes ut genom förnstrena.
  • 20 piketer från sverige åkte över igår för att supporta den danska polisen.
  • klockan sju igår hade det hittills kostat danska staten 7,2 danska miljoner att ta tillbaka huset. och då hade inget städarbete börjat än..
  • "Egentligen skulle vi haft den här festen i Ungdomshuset, men de har de stängt, de styggingarna. Därför festar vi på gatan istället. Polisen var aldrig välkommen till Ungdomshuset och om de håller sig borta härifrån lär det inte bli några kravaller ikväll", ropade festarrangörerna genom högtalarna. Men polisen höll sig inte borta. När högtalarbilen förklarade att alla skulle gå vidare till Ungdomshuset trängde polisen fram direkt mot demonstrationen och konfrontationer uppstod snabbt. Utan att ge demonstrationen någon chans att skingra sig bombarderades sedan torget med tårgas tills alla demonstranter tvingades springa in på inre Norrebros smågator.
  • (...)uppgår nu antalet gripna till totalt mellan 500-600 personer. Danska tidningen Politiken uppger att 113 personer är anhållna, vilket har resulterat i platsbrist på stadens fängelser. Ordinarie fångar har flyttats till fängelser i andra delar av landet och gripna aktivister placeras två och två i enmansceller. Ytterligare ca 188 personer kommer under dagen att genomgå grundlovsförhör och anhållas om det anses existera bevis om brott. Danska TV2 uppger att ett 40-tal svenskar har avvisats vid gränsen sedan vräkningen påbörjades i torsdags.
  • det gjordes husransakan i malmös aktivitetshus igårkväll. efter ungefär tre timmar hävdes det. och man skyllde på att räddningstjänsten ville genomsöka byggnaden ur brandsäkerhetssynpunkt. detta krävde uppenbarligen tre snutbilar. och att de bröt upp bilar runt huset som tillhördefolk i huset.
det kommer inte dö ut. kampen fortsätter och upprepade gånger har pressmeddelanden om att det räcker med att polisen backar från huset för att slaget ska få ett slut. det är ett politiskt beslut, hur mycket kommunen än förnekar det.

svensk media skiter mer eller mindre i det, förmodligen för att inte uppmuntra någon. allting man kan läsa är mer eller mindre direkta citat från TT som mer eller mindre direkt citerar någon polismästare. följ det senaste på motkraft.net. det är inte opartiskt, men det är direktuppdaterat med info direkt från gatan.

UNGDOMSHUSET STORMAS

följ utvecklingen på motkraft.net!

RSS 2.0